Over ons

Over Ons

Jasmin Tulp verzorgt arbeidsbemiddeling tussen Syrische vluchtelingen en het Nederlandse bedrijfsleven en zet zich in om deze veelal goed geschoolde en hoog opgeleide mensen met ruime werkervaring te plaatsen op de arbeidsmarkt. Jasmin Tulp staat voor de verbinding tussen twee bloemen, de jasmijn uit Syrië en de tulp uit Nederland. Met inmiddels een ruim bestand aan Syrische talenten, uiteenlopend van timmerman tot webdeveloper of arts, kijken we uit naar nieuwe ontmoetingen.  

Wij geloven dat actieve participatie binnen de arbeidsmarkt ervoor zorgt dat vluchtelingen succesvol en sneller integreren, en daarmee uitgroeien tot zelfredzame burgers binnen de Nederlandse samenleving .

Onze kracht zit hem in een kleinschalige, lokale aanpak waarin we persoonlijk contact met zowel vluchtelingen als de bedrijven onderhouden. Daarmee waarborgen we de kwaliteit van de koppeling.  
 

Ons team

Mirjam Elenbaas ontwikkelde het idee van Jasmin Tulp en wordt daarbij ondersteund door Shahd Abu AlEnin, bedrijfskundige uit Damascus. Zij is de schakel tussen het Nederlands en het Arabisch voor zowel Jasmin Tulp Werving & Selectie als Jasmin Tulp Amsterdam.

De kersverse sociologen Manon en Solveig, beide geïnteresseerd in sociale ongelijkheid en diversiteit, zetten zich in voor Jasmin Tulp binnen hun eigen woonplaats Amsterdam. Met hart voor de stad zien zij graag dat iedereen een eerlijke kans krijgt te participeren binnen de stad.
 
Het enthousiasme werd aangewakkerd toen Manon bij haar tante (Mirjam, eigenaar van Jasmin Tulp Werving & Selectie) op bezoek was in Scherpenisse en Mirjam haar vertelde hoe zij te werk ging. Met dit verhaal stak zij ook Solveig aan, en zo besloten Manon en Solveig dat ze zich met dezelfde ideologie in willen zetten binnen Amsterdam.
 

Social Media

26 comments on “Over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *